Vinaora Visitors Counter

543431
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
90
271
1343
539673
2897
9803
543431

Your IP: 3.233.239.102
2020-04-09 08:46

Login Form

Articles

Lummen 2004:

 

Sandra Vrancken: Jeugdlid van K.B.D.B. en samen met vader Willy Nationaal Kampioen Snelheid en Halve Fond Jonge Duiven begint de leuke vond.
Op een gewone (school)dag begint het duivengebeuren voor Sandra pas na schooltijd, dit omdat mama ook helpt bij de verzorging van de duiven ‘s morgens. Sandra laat dan om 18u.00 haar “hennekes” uit terwijl deze uitvliegen en hun training afwerken word het hok gekuist en het voeder en drinken klaargezet in eetbak en drinkpot.

Voor Sandra is het wel belangrijk om te winnen maar het leukste is enkele duiven tam maken, zo heeft Sandra die 16 jaar is een duivin “Lulu” genaamd die steeds op haar komt zitten als ze het hok betreed en dat is ook wel heel plezant. Dat Sandra plezier beleefd in de duivensport is wel merkbaar op school, vrienden en vriendinnen komen haar vaak vragen over de duiven, er worden dan ook alle soorten vragen gesteld waaruit toch word getoond dat er interesse is van andere jongeren in de duivensport.

Nog even meegeven dat Sandra haar eigen hokje heeft met jongen van de 4de reeks en een hokje duivinnen waar zeer sterk mee gespeeld word.


Het mooiste wat Sandra heeft meegemaakt is uiteraard het binnen halen – in gezinsband – van de nationale titel 2004. De huldiging in Oostende was fenomenaal om meegemaakt te hebben, maar er staat natuurlijk tegenover dat er veel tijd in de duiven word gestoken door het ganse gezin.

Men hoort wel eens vaker over medische begeleiding doet de jeugd daar ook aan mee? Nee, Enkel voor het seizoen begint in een categorie (weduwnaars, jonge duiven, jonge 4de reeks, …) en voor de kweek word naar de veearts gegaan, enkel als men ziet dat de duiven ziek zijn word er ingegrepen en naar de dierenarts gestapt.


Vraag van Sandra aan Voorzitter Félicien Vermeulen:

Hoe zie jij de toekomst van de duivensport en wat gaat er gebeuren om Jeugd (nieuwelingen) aan te trekken tot onze boeiende hobby?

· Als wij duivensport willen propaganderen zullen alle K.B.D.B. leden dit “samen” moeten doen praten over de duivensport praten over de duiven op allerhande plaatsen tegen allerhande mensen dat is buitenkomen met “onze” hobby door erover te praten kan je mogelijk iemand warm maken, en dan is het kwestie van die geïnteresseerde te begeleiden – spijtige is dat sommige “grotere” liefhebbers egoïstisch zijn ingesteld en nieuwelingen niet op weg helpen of op het verkeerde pad zetten.

· Het is niet de bedoeling van K.B.D.B. om enkel jongeren aan te trekken maar tevens ouderen duivensport is namelijk voor alle leeftijden

· De duivensport is gegroeid 80 jaar geleden zonder er weinig voor te doen de mensen hadden weinig om zich mee bezig gehouden er waren toen een handvol bezig heden in hun vrije tijd waarvan duivensport een zeer veel beoefende hobby, daarbij komt dat duivensport niet gemakkelijk te propaganderen valt omdat er vele wetgevingen zijn die het duiven houden moeilijk maken – niet zozeer het houden – zoals het plaatsen van hok en dergelijke.

· K.B.D.B. is samen met Johan Rogge bezig om “één” ofwel VRT warm te maken om terug een duivenprogramma uit te zenden !!